Een bijzondere plek om te trouwen: het museum

We hebben in Nederland talloze mooie, bijzondere, sfeervolle en hippe locaties om je trouwfeest te vieren. We lichten in dit blog deze keer een aantal musea in Nederland uit. Voor wie het woord ‘museum’ associeert met saai of stoffig, bekijk deze locaties maar eens. Ontdek hoe bijzonder trouwen in een Nederlandse historische locatie kan zijn.

Als je een trouwlocatie zoekt en je nog geen idee hebt wat je precies wilt, dan kan het best een tijdrovende klus zijn iets te vinden waar jullie je gelukkig bij voelen. Om te beginnen kun je op Bruidslocaties gemakkelijk selecteren op locatie of thema. Vind je het nog steeds lastig? Kijk dan eens naar de selectie musea in Nederland. Van kerk tot dierenpark, schouwburg of een wijnkelder, het kan allemaal.

Al deze plekken heb gemeen dat ze van zichzelf al veel sfeer en romantiek uitstralen. Bovendien kunnen in sommige musea je gasten genieten van een museumbezoek, bijvoorbeeld wanneer jullie bezig zijn met de fotosessie. We lichten hier een aantal van deze pareltjes voor je uit.

Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof is het voormalige Hof van Willem van Oranje en dat ervaar je nog steeds. Historische, monumentale ruimtes met een modern tintje waar je je gasten aan lange tafels verwelkomt. In de kleinere zaal is het mogelijk de trouwceremonie te laten voltrekken. In een woord: prachtig!

GeoFort in Herwijnen, Gelderland
Historische locatie Geofort is van een heel andere orde. Waar je in museum Prinsenhof vooral binnen verblijft, kun je in GeoFort afwisselen tussen binnen en buiten. Ideaal dus voor het wisselvallige Nederlandse weer. Dit oude forteiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is daardoor een gevarieerd terrein waar ook kinderen zich goed kunnen vermaken.

Stadsschouwburg Amsterdam
In de Stadsschouwburg van Amsterdam kun je letterlijk op het podium staan voor de huwelijksvoltrekking met de gasten als publiek. Dit historische gebouw in hartje Amsterdam biedt veel mogelijkheden voor een onvergetelijke trouwdag.
Ouwehands Dierenpark Rhenen
Voor liefhebbers van dieren is Ouwehands Dierenpark in Rhenen beschikbaar als trouwlocatie. De dierentuin beschikt over sfeervolle binnenruimtes met uitzicht op de dieren voor de huwelijksvoltrekking en het feest. Hoe bijzonder is dat?

Thiessen Wijnkoopers in Maastricht
Het keldercomplex van Thiessen Wijnkoopers in Maastricht is een bijzondere, sfeervolle locatie voor je trouwfeest. Het gebouw dient niet alleen meer om wijn te proeven, maar vooral als historische plek. De keldergangen in het monumentale pand geven je het gevoel dat je in een andere tijd en plaats bent beland. Dat gecombineerd met het sfeervolle Maastricht maakt het de perfect plek om in deze stad te trouwen.

Het Nederlands Openluchtmuseum
Voor een echt Hollandse omgeving kies je voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Midden tussen de molens, natuur en schattige bruggetjes ontvang je je gasten en geef je je ja-woord. Als kers op de taart kies je voor oudhollands vervoer als een historische tram of paard en wagen. Daar kun je mee aankomen!
Nieuwsgierig geworden naar nog meer musea en historische locaties om te trouwen? Bekijk ze hier en kies jouw favoriete plek uit!
Foto: bruiloft in het High Museum of Art Atlanta, LeahAndMark & Co

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties